ponedjeljak, 28. siječnja 2013.

Keramika i ruža

Keramika i ruža Imam ovu VAZNU tanjur 18godina, a oni imaju sigurno još toliko. Crvena boja na njima mi je nekako počela smetati u zadnje vrijeme i odlucila sam se za promjenu. Obojala sam ih beige bojom i nakon sušenja stavila ružice decoupage tehnikom. Da bi kad u vrtu procvjetaju moje ruže mogla staviti vodu u vaznu sve sam prelakirala zaštitnim lakom. Sada imam nešto staro, vrijedno a drugačije. Hvala :))

Kutak za časopise

Kutak za časopise Nastao je od malog elementa sa ladicama, koje sam izvukla van i podignula element u položaj koji vidite na slikama. Kako je to bila dosadna bijela i plava boja koju ja NE volim, morala sam nešto učiniti. Prvo sam plavu boju, prelakirala sa bijelom bojom, nakon sušenja, dodala sam joj oker pigment i dobila beige boju jako nježnu i još jednom finim kistom prelakirala gornju površinu. Ovakva beige boja je odlična podloga za motiv koji sam pripremila za ovaj dio elementa. Moram naglasiti da sam ostavila srednji dio gornje površine u bijeloj boji jer se vide tragovi kista, tako da izlazi na pojedinim mjestima sivkasto-plavi ton boje koja podsjeća na nebo. Motiv koji sam pripremila postavljam na element decoupage tehnikom. E sad se gore spomenuto nebo vidi kao da gledamo kroz vrt ruža. Volim ruže a za vrt ruža da ne govorim :))
I za kraj dodala sam na bočne strane i gore pored motiva pastu koja podsjeća na kovano željezo kad se posuši. Dakle nanjela sam je preko šablone i na kraju sve prelakirala zaštitnim lakom. Sav materijal koji koristim u izradi je na bazi vode i nije štetan za okoliš. Hvala :)

subota, 12. siječnja 2013.

-suncocvijet- ;)

Škrinjica za "Danijelu"

 
 
 
 
 
 

Čokoladna knjiga

 
 
 

Za gospođu Kristinu *

 
 
 
 

Malo cvjetića :)

 
 
 
 

Coffee Time


 
 

Drvena kutija za balerinu "Leonu"

 
 
 

tu i tamo :))))

Drvena kutija za kruh "ljubičica"

 
 
 

Cvjetići

Mala polica

 
 
 

 GODIŠNJI ODMOR Godišnji odmor tema nije za moju vrstu bloga...ali svakako može biti kreativan i veselim se početku ovog dijela zimskog godi...