utorak, 30. studenoga 2021.

 GODIŠNJI ODMOR

Godišnji odmor tema nije za moju vrstu bloga...ali svakako može biti kreativan i veselim se početku ovog dijela zimskog godišnjeg odmora. Već neko vrijeme osjećam da moram napraviti nešto ...

To nešto mora biti pokretač novih ideja, pomaka u svakodnevnici, inspiracija za osjećaj radosti i pozitivnog razmišljanja, osjećaj vrijednosti...Po blogu se može procijeniti da neke godine nisam bila aktivna, nedostajalo mi je to ali ako nisam pisala i objavljivala ne znači da nisam bila i krativna.

Svako toliko je dobro napraviti "Reset". Osjećam nakon puno proteklih mjeseci, gotovo kraja jedne godine, da se moram Resetirati. Rješavamo sve u hodu, brzo i ne stignemo promisliti "apsorbirati" događaje, a nižu se jedan za drugim ili jedan na drugi...Postaje to "breme" koje nas pritiska, kojeg možda nekada nismo ni svjesni. 

Ljude sa kojim najviše komuniciram bilo u poslovnom ili prijateljskom odnosu imaju neku vrstu "resetiranja" u svom životu, svatko to radi na način koji mu odgovara i u vremenskom periodu koji osjeća da je najbolji za njega. Naravno to dolazi spontano. 

Za ovo vrijeme godine, priprave za Božić, postoje neka web mjesta koja uređuju franjevci, meni osobno godinama odgovara aplikacija  >e duhovne vježbe < koja kada se prijaviš na vježbu, šalje svaki dan određena razmatranja, molitvu itd. do Božića. Dobro je brinuti se za tijelo i duh. 

Dobro je razgovarati o tome, na glas, nekome. Kad razgovaramo sa obitelji, djecom, prijateljima, poznanicima, tada možemo posvijestiti to neko opterećenje. Bilo da je tuga, žalost, pretrpanost poslom, obvezama, bolest, osobe koje djeluju toksično na nas i slično.

Imam puno kreativnih ideja...kreativnost me izliječi. Uz sve dok promišljam o ideji, na koji način ću je realizirati, kako doći do određenog materijala koji ću koristiti, i napokon do izrade same ideje...osjećam se sretno, veselo, kao malo dijete. Novi projekt u meni rađa najmanje 10 novih ideja za projekt. To me osnažuje i daje vjetar u leđa. 

Dakle ne mora biti na kraju financijska dobit, ali sam ja uvijek na dobitku!

Oni koji me znaju, a može se iz čitati iz nekih mojih predhodnih postova kao na ovom blogu, tako i na drugim društvenim mrežama koje koristim i koristila sam (na žalost stranicu koju sam imala sam morala ugasiti radi neprimjerenog ponašanja jedne gospođe) da me moja kreativnost, pribranost, čvrsto stajanje na zemlji i vjera spasila od nasilja.

Upravo to je ono zbog čega sam večeras počela pisati o godišnjem odmoru. Osjećam lagano adrenalin...kreativci znaju o čemu govorim. 

Ok možda je malo i kava djelovala"šalim se" zaista se smijuljim dok ovo pišem. 

Radosna sam!

Kao što slika govori, počinjem sa kavom, volim kavu!


A kćer čokoladu :)
Hvala što ste tu ❤🌹



ponedjeljak, 29. studenoga 2021.


DUKSA (majica sa kapuljačom)



Duksa je majica dugih rukava u ovoj varijanti sa kapuljačom. Materijal koji sam koristila je SCUBA deblja i jako se lijepo da šivati. Igla je za stretch materijale. Scuba se najviše koristi u tanjoj varijanti  za svečane haljine, jer jako lijepo stoji i sami kroj dolazi do izražaja. Moja Scuba se koristi za ronilačka odjela. Jako je lagana, štiti od vjetra i vode (kapi kiše se kotrljaju niz duksu). Materijal dolazi kao jednobojan ili sa dva lica, kao i različitih debljina. U principu to su dva sloja materijala između kojih je spužvica. Materijal je u nekim opcijama sa više pamučnog udjela.Ovaj Scuba materijal kupila sam u Pamigo dućanu. Meni jedan od dražih u gradu Zagrebu, ima više toga za odabrati. Postoji još par dućana u koje volim ući kad trebam nešto posebno. Neki od njih su Tuto tekstil, Svijet tkanine i drugi...



Ruža u aplikaciji u krugu je također kupljena u dućanu Pamigo i peglom zalijepljena za ovaj krug koji je našiven na duksicu. 


U ovom slučaju ista je zalijepljena za rukav na način da se aplikcija stavi na željeno mjesto i pređe peglom preko papira za pečenje da se ne zalijepi za aplikaciju. Pažljivo i polako. Aplikacija ruže izgleda puno lijepše od moje koju sam u predhodnom postu pokazala da sam sama vezla. Aplikaciju je radio stroj a drugu manje urednu radila sam ja dušom, srcem i bolnim jagodicama na prstima ahaha...



Hvala što ste tu :)
 

nedjelja, 28. studenoga 2021.

 MAMA



Moja prva ruža koju sam vezla  koncem. 
Inspiracija je došla od moje majke, koja je oduvijek voljela ruže.
Naučila me je puno toga, šivati, vesti, plesti itd. Ruže volimo sestra, moja kćer i ja.
"Ruža je ruža i kada ju nitko ne gleda "
Volim haljine sa modne revije Dolce & Gabbana "MAMMA"  upravo one su me ohrabrile da moji slijedeći projekti na sebi imaju zaštitni znak ruže ...u čast mojoj ruži!










Za ružu crtanu na žutici zaslužna je moja kćer.

 GODIŠNJI ODMOR Godišnji odmor tema nije za moju vrstu bloga...ali svakako može biti kreativan i veselim se početku ovog dijela zimskog godi...