utorak, 11. kolovoza 2020.

Kratke hlačice i scrunchie



Kratke hlačice su od ugodnog 100% pamučnog materijala, nosive su u kombinaciji sa majicama bilo koje boje sa modnim dodacima scrunchie i mask. Kao u prošlom postu sa maskicama, šarenilo i razigranost  zvjezdicama dodala je moja kćer. A ideju o kombinaciji sa bijelom majicom, scrunchie i crnim natikačama Vans predložio  je moj sin. Fotka će biti uskoro dodana. 

Moja djeca su moj život i moja inspiracija❤❤










 Hvala što ste tu❤

subota, 1. kolovoza 2020.

SVIJEĆA

SVIJEĆA
Vjerujem da svi imamo doma svijeće koje stoje godinama kao dekoracija. Za Božić rijetko kome svijeće potpuno izgore, uvijek ima negdje neka napola ostavljena, jer je od sestre, ili brata uspomena a i lijepo miriše, tko je bio u Ikei a da nije kupio od jagode ili vanilije a od bobičastog voća...a tek šljokičaste, sa potpisom dizajnerske...
Pokupila sam okolo sve korištene svijeće izrezala u posudu i lagano otopila. Prije toga sam pripremila staklenku od maslina i od jedne veće svijeće sam iskoristila fitilj koji sam pričvrstila na štapić i položila na staklenku. Stavila sam i dva kamenčića :)) na žalost nisam imala više. 
Svijeće su se brzo otopile. Ostavila sam da se malo ohladi i sipala u staklenku. Ima težak miris pa preporučam da to iznesete na prozor. Također što se tiče boje svijeće, imala sam bijele svijeće i jako malo Ikeine od jagode koja je crvene boje i po strukturi jako masna i time je dominirala crvena boja.  Nakon što se malo ohladilo, dodala sam nekoliko kapi eteričnog ulja Ruže.
Napravila sam ovu svijeću punu uspomena opojnog mirisa Ruže. 
Svakako možete, kupiti ukrasnu staklenku, šalicu, čajnik, drvenu kutiju ukrasiti sa kamenčićima u boji, školjkicama , pijeskom u boji, sušenim voćem ili cvijetovima...staviti ukrasnu vrpcu sa kartončićem i žigom. Samo dajte mašti na volju, i obradujete personaliziranom svijećom svoje najmilije, stavite eterično ulje koje ima miris, koji će ih posjetiti na djetinjstvo, sretne trenutke ili na more. 
Pišite u komentar kako ste vi to napravili.














Hvala što ste tu❤

subota, 25. srpnja 2020.

MASKE

Maske,
već pola godine čitam po FB, tko nam može zabraniti da izađemo van, tko nam može narediti da nosimo maske, nismo mi ovce itd. Toliko negativnosti, vrijeđanja svih i svega, gubitak vremena i snage usmjerene na nešto što očito ne možemo promjeniti. Jer da možemo, promijenili bi. Ok možda netko može, ali ga nemam za prijatelja na FB, jer evo nosimo maske. Nosim je zbog svoje djece, zbog sebe, želim zaštititi one koje volim, ne bi si mogla oprostiti da si dozvolim bahatost i da se nekome nešto dogodi jer ja eto nisam stavila masku. Izađem van, prošetam, odem u dućan ali sa maskom. Ne može nam nitko zabraniti apsolutno ništa, ali može psihološki utjecati na tvoje prosuđivanje "da masku ili ne masku" jer imamo djecu, starije roditelje, bolesne, djeca koja se bore za život...
Nemamo informacije i znanje da bi mogli sa sigurnošću znati što napraviti, kako zaštititi sebe i svoje najmilije. Možda je sve laž a možda je i gore nego što mislimo, zato nastojim iz svega lošeg naći pozitivno i pokušati ići naprijed korak po korak jer i to je hrabrost, i dok gledaš u svijetlo, nećeš niti primjetiti da  se već krećeš užurbanim koracima, zato taj put prolazi pozitivnije, trudi se iz petnih žila. I ne zaboravi masku, možda ona može spriječiti da netko oboli.



Ovaj dio uređivanja i bojanja pripada mojoj kćerkici.





Hvala što ste tu❤

utorak, 14. srpnja 2020.

Pink dress




Obećala sam u postu gdje sam pokazala svoju Black dress, da ću sašiti i pokazati Pink dress od čistog lana. Puno je grublji,  deblji i tvrđi materijal ali kada se opere je tako fini i prozračan ...jako ugodan. Ova fotografija je nastala nakon 2h sjedenja i druženja na kavici,  kao što se vidi, nije se jako zgužvao. I Black i Pink dress, su nošene na temperaturi iznad 30C stupnjeva, visoke vlažnosti zraka. Za mene je pobjednica Pink dress, i ako na izgled čisti Lan izgleda deblji i grublji, daleko je ugodniji po vrućini od miješanog lana, kao što je Black dress.
















Hvala što ste tu❤








utorak, 7. srpnja 2020.

Svijet tkanine

 Svijet tkanine, volim iz više razloga...
Tkanine su predivne, boje, prate trend, zahtjeve kupaca, zanimljive igre na društvenim mrežama... U jednu sam se i ja uključila i dobila vrijednu nagradu. Izabrala sam prozračnu tkaninu za ljetnu haljinu, na sebi ima rupičasti vez, decentan ali opet daje posebnost tkanini. Novi projekt od ove tkanine je u izradi. Svijet tkanine volim, jer tamo rade Gospođe koje mi u detalje opišu materijal, što mogu od njega, ponude za ono što želim sašiti tkaninu, strpljive i veliki znalci. Svijet tkanine imam u Ilici 60 i u Jurišićevoj ulici br.8, to su moji omiljeni dućani. Preporučam od srca.
Hvala 





Svijet tkanine, Ilica 60


Hvala što ste tu❤

nedjelja, 5. srpnja 2020.

Crna lanena haljina

Lanena haljina

Dodajte opis



Stvorena za šetnju iznad 30C, jako ugodna, prozračna lagana, a mješavina lana daje i ugodu. Meni ne odgovara da je neko grublje platno kao čisti Lan, jer mi stvara neugodu. Ovaj način spajanja dijelova u donjem dijelu haljine,  me jako namučio, ali sam htjela isprobati. Meni se sviđa ali sam probala i na drugi način. Na slijedećem postu će biti novi način i čisti Lan. 



Radićeva ulica...








U iščekivanju ljeta na Štrosu


Kamenita ulica, vodi na Markov trg...



Sveti Juraj se smatra jednim od najštovanijih svetaca u kršćanstvu i omiljenih svetaca među Hrvatima, zbog čega su se oko njegovog lika stvorile mnoge legende koje se danas prepričavaju. Sve priče ukazuju na to da je Sveti Juraj u svoje vrijeme promatran kao hrabri vitez koji se suprostavljao svojim neprijateljima i svoje bližnje branio od zla.
Jedan od zagrebačkih spomenika sv. Jurju nalazi se kod Kamenitih vrata.

Hvala što ste tu❤


 GODIŠNJI ODMOR Godišnji odmor tema nije za moju vrstu bloga...ali svakako može biti kreativan i veselim se početku ovog dijela zimskog godi...